Η αισχρότητα του αντικαπνιστικού νόμου by Giorgos Katerini

Ο αντικαπνιστικός νόμος παραβιάζει το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας, ένα απ’ τα τρία βασικά δικαιώματα που αποτελούν το θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού. Παραβιάζεται η κυριότητα του ιδιοκτήτη ενός καταστήματος επί της ιδιοκτησίας του. Και όχι μόνο γιατί δεν τον αφήνει να θεσπίσει κανόνες της αρεσκείας του επί του καταστήματος, αλλά και γιατί πλέον του απαγορεύει την κατασκευή έστω μικρού κλειστούχώρου για τη διευκόλυνση των καπνιστών.
Πριν χρόνια οι ιδιοκτήτες υποχρεώθηκαν να χωρίσουν τα καταστήματά τους ή να εγκαταστήσουν ακριβά συστήματα εξαερισμού. Ο νέος νόμος στην ουσία πέταξε αυτές τις επενδύσεις στα σκουπίδια. Επί πλέον έβαλε σε πλεονεκτική θέση τους ιδιοκτήτες καταστημάτων με μεγάλη φάτσα, που μπορούν να βγάλουν πολλά τραπέζια έξω, έναντι αυτών με καταστήματα με μικρή φάτσα.
Όποιος δεν αντέχει τον καπνό ας μην μπει στο κατάστημα. Η είσοδος είναι εθελοντική και γίνεται με γνώση της εντός του καταστήματος κατάστασης. Ο καφές και το ποτό δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης. Οι αντικαπνιστές ας αντέξουν και χωρίς αυτά. Προσοχή, δε μιλάω για τις δημόσιες υπηρεσίες. Εκεί πηγαίνουμε υποχρεωτικά για να κάνουμε τις δουλειές μας, οπότε καλώς απαγορεύεται το κάπνισμα.
Επίσης παρατηρώ πως οι μεγαλύτεροι θιασώτες του νόμου είναι ηλικίας της μάνας μου, οι οποίοι ζήτημα να βγουν μια ή δύο φορές το μήνα για έναν καφέ. Δηλαδή αυτός που δε βγαίνει αποφασίζει τι κανόνες θα ακολουθεί το μαγαζί που βγαίνει και συντηρεί οικονομικά κάποιος άλλος.
Τέλος να πω πως οι ρουφιάνοι που καρφώνουν τους καπνιστές πρέπει να τιμωρούνται, όπως και όλοι οι ρουφιάνοι γενικά. Τώρα ρουφιάνοι για το κάπνισμα, τότε στην Κατοχή καταδότες των πατριωτών στους Ναζί. Ο ρουφιάνος είναι πάντα ρουφιάνος.

ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ

Δημοσιεύτηκε από τον eleftheristis

Διάδοση του ελευθερισμού στην Ελλάδα

Σχολιάστε

Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε